apix.ro: Maia Sandu i-a amintit lui Klaus Iohannis proiectul Moldovei: autostrada A8

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_overlay_opacity=”50″ data_color_overlay=”#000000″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_bg_color=”#ffffff” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Noul președinte al Republicii Moldova Maia Sandu a invocat necesitatea construirii autostrăzii A8 în discursul susținut cu ocazia întâlnirii bilaterale cu președintele Klaus Iohannis, proiect pe care fostul primar al Sibiului l-a uitat, cel puțin aparent.

Acum doi ani, în campanie electorală, Iohannis a ținut să organizeze un eveniment plin de festivism legat de aprobarea unei legi în favoarea autostrăzii A8 care nu a produs, și nici nu va produce, vreun efect. Decât unul electoral. Ieri, Maia Sandu i-a amintit de acest proiect, dar Klaus Iohannis a rămas pe direcția trasată de consilierii lui în discurs – fără a nominaliza în vreun moment necesitatea unui proiect de infrastructură de legătură între România și R. Moldova.

„Aș vrea să continuăm dezvoltarea relației noastre pe dimensiunea culturală, educațională și să consolidăm această relație și prin mai multe investiții – printr-o infrastructură care să ancoreze Moldova și mai ferm în spațiul european. Sper să reușim, în următorii ani, să renovăm și să construim poduri rutiere și feroviare peste Prut. Construcția unui pod nou de la Ungheni la Ungheni, pe ambele maluri ale Prutului, va conecta cetățenii Republicii Moldova atât de Iași, cât și de autostrada care va lega estul Europei de Uniunea Europeană”, a declarat Maia Sandu, noul președinte al R. Moldova.

În mod evident, Maia Sandu s-a referit la autostrada A8, un proiect vital pentru zona de nord-est a țării, și nu numai, de care Iohannis își amintește doar cu ocazia unor campanii electorale.

În schimb, în discursul lui, Klaus Iohannis nu a invocat în vreun moment necesitatea unui proiect de infrastructură care să dezvolte relația România – R. Moldova, dar a vorbit despre ceea ce avea să creeze știri de presă: „România va furniza Republicii Moldova până la 200.000 de vaccinuri Covid-19”. În restul alocuțiunii, Iohannis a invocat elemente ce țin de discursul diplomatic specific unei întâlniri la cel mai înalt nivel.

Mai mult, aici

de Alex Andrei, apix.ro, 30 decembrie 2020

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]

Devino membru MDM