Scrisoare adresată candidaților PNL din județele Moldovei la Senat și Camera Deputaților

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_color=”#ffffff” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_color_overlay=”#000000″ data_overlay_opacity=”50″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Doamnă/Domnule candidat,

Am luat la cunoștință cu revoltă de faptul că autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș nu se află inclusă pe lista de investiții a programului NextGenerationEU, în valoare de 30,4 miliarde de euro, propusă de Guvernul PNL Ludovic Orban.

Am aflat cu stupoare că în mediile guvernamentale se vorbește despre renunțarea pe tăcute la tronsonul Târgu Neamț-Târgu Mureș din A8 (de care poate beneficia întreaga Moldovă) și înlocuirea cu A13, Bacău-Brașov de care pot profita doar județele din sudul regiunii, pentru traversarea Carpaților Orientali.

Constatatăm cu indignare că Guvernul Orban nu face nimic pentru reformarea CNAIR, o instituție incapabilă să gestioneze construcția proiectelor de infrastructură în România,

Luând în considerație toate acestea, solicităm ca în termen de o săptămână să precizați public care vor fi reacțiile dumneavoastră, care vor fi pozițiile politice la care vă gândiți și modalitatea concretă de acțiune pentru a resuscita proiectul autostrăzii A8, pe care guvernarea liberală și l-a asumat și s-a lăudat de-a lungul ultimilor ani, prin declarații publice, prin afișaj electoral etc. că-l va finaliza.

În mod cât se poate de clar, vă întrebăm:

  1. Ce ați făcut până în momentul de față pentru susținerea proiectului A8?
  2. Aveți vreo reacție față de neglijarea autostrăzii A8 de către autoritățile centrale?
  3. Ce discuții aveți cu membrii guvernului în această privință?
  4. Cum vă gândiți să vă implicați în reformarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere?
  5. Cum îi veți reprezenta pe alegătorii din județul dvs. dacă acum asistați pasiv la trecerea pe linie moartă a acestui proiect vital pentru dezvoltarea regiunii?
  6. Ce acțiuni aveți în vedere pentru a obține împărțirea echitabilă a bugetului și a fondurilor structurale pentru investiții între regiunile țării?

Vă informăm că, în funcție de răspunsul și seriozitatea dumneavoastră în chestiunea autostrăzii A8, vom adresa o scrisoare deschisă societății civile din regiunea Moldovei înainte de 6 decembrie 2020, în care vom face un apel și recomandări de vot electoratului pentru a da sau nu credit promisiunilor unei viitoare guvernări în jurul PNL.

Semnează:

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

14 noiembrie 2020

*Această scrisoare a fost trimisă candidaților PNL aflați pe listele din județele Moldovei.

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (www.miscareamoldova.ro) este o organizație non-guvernamentală regională, cu filiale în județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, care militează pentru introducerea problemelor Moldovei pe agenda națională, pentru deblocarea investițiilor majore în infrastructură, pentru echitate în alocarea resurselor din bugetul central, pentru eficientizare administrativă şi fiscală prin descentralizare şi regionalizare.

 

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]

Devino membru MDM