Caii morți ai Moldovei din PNL

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_color=”#ffffff” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_color_overlay=”#000000″ data_overlay_opacity=”50″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) a inițiat un demers de responsabilizare a candidaților PNL la alegerile parlamentare din județele din Nordul și Centrul Moldovei. Drept urmare, MDM a transmis acestor candidați, în urmă cu mai bine de o săptămână, întrebări țintite despre acțiunile pe care le vor întreprinde pentru relansarea și finanțarea adecvată a proiectului Autostrăzii A8, Iași – Târgu Mureș, vital pentru întreaga regiune (https://miscareamoldova.ro/scrisoare-adresata-candidatilor-pnl-din-judetele-moldovei-la-senat-si-camera-deputatilor/).

Opinia publică trebuie să știe că avem o veste neașteptat de proastă: din cei 30 de candidați liberali cărora le-au fost adresate întrebările, am primit răspunsuri doar de la doi dintre aceștia, Dumitru Mihalescul (Suceava) și Viorel Iliuță (Botoșani).

Doar doi candidați liberali au înțeles că au datoria să răspundă interpelărilor critice din societate, că demnitatea la care aspiră înseamnă în primul rând slujirea interesului cetățenilor pe care vor să îi reprezinte și mai puțin ascultarea indicațiilor de la centru, de la partid.

Este evident că a fost dat un „ordin pe unitate” să se ignore acest chestionar legitim și inedit, foarte important în clarificarea angajamentului față de interesele moldovenilor.

Avem trei explicații pentru această formă de boicot a demersurilor unei asociații civice, care s-a implicat în susținerea realizării A8 și în timpul guvernului PSD și continuă să o facă și în timpul guvernului PNL:

  1. nu-i interesează;
  2. nu se pricep/nu știu despre ce este vorba/ nu au aflat care e starea nefardată a realității din teren legată de A8;
  3. nu și-au făcut timp să ne răspundă, nici măcar cu pasaje din promisiunile programului de guvernare.

Adică, pe ansamblu, un comportament înspăimântător de asemănător celui dovedit până în 2019 de deputații PSD, observabil când au fost luați la întrebări de asociațiile pro-autostradă.

În toate cele trei ipoteze, non-reacția candidaților liberali moldoveni arată câtă bază putem pune pe ei în susținerea proiectului în următorul mandat. Aproape de zero.

Prin urmare, recomandăm opiniei publice să NU își pună vreo speranță, în ziua de 6 decembrie 2020, în cei menționați în lista de mai jos.

Iar dacă nu ne credeți, vă sugerăm să le trimiteți mesaje cu întrebările adresate de MDM sau cu cele pe care le considerați utile pentru deblocarea proiectului autostrăzii Iași – Târgu Mureș, pe următoarele adrese de email:

Iași

Candidații PNL la Senat:

Candidații PNL la Camera Deputaților

Botoșani

Candidații PNL la Camera Deputaților

Candidații PNL la Senat

Neamț

Candidații PNL la Camera Deputaților

Candidații PNL la Senat

Vaslui

Candidații PNL la Camera Deputaților

Candidații PNL la Senat

Suceava

Candidații PNL la Camera Deputaților

Candidatul PNL la Senat

 

23 noiembrie 2020

 

Semnează:

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

 

 

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (www.miscareamoldova.ro) este o organizație non-guvernamentală regională, cu filiale în județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, care militează pentru introducerea problemelor Moldovei pe agenda națională, pentru deblocarea investițiilor majore în infrastructură, pentru echitate în alocarea resurselor din bugetul central, pentru eficientizare administrativă şi fiscală prin descentralizare şi regionalizare.

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]

Devino membru MDM