Adevărul / Guvernul Ciucă, record de secretari şi subsecretari de stat

Cabinetul condus de Nicolae Ciucă a devenit echipa guvernamentală cu cei mai mulţi secretari şi subsecretari de stat, numărul acestora fiind în acest moment de 118, potrivit unei analize a „Adevărul” pe fiecare portofoliu în parte şi a numirilor realizate în ultimele luni.

E vorba exclusiv de secretari şi subsecretari de stat din ministere, SGG şi echipa premierului şi a celor doi vicepremieri, nu şi şefii din agenţii, autorităţi sau oficii guvernamentale, care au rang de secretar sau subsecretar de stat. Iar creşterea numărului de demnitari are loc în contextul în care venirea crizei economice a fost anunţată prin vocea premierului Kelemen Hunor, în timp ce Marcel Ciolacu, a vorbit, la rândul său, de această problemă iminentă. Precedentul record, de 110 secretari şi subsecretari de stat, a fost deţinut de Guvernul Dăncilă, la începutul mandatului său, în 2018.

Numărul mare al acestor demnitari se datora politicii de împărţire a puterii interne de către Liviu Dragnea, preşedinte al PSD la acea vreme. Pentru a-şi aduce aproape de el cât mai mulţi baroni locali, Dragnea a susţinut umflarea funcţiilor publice importante, în contextul în care acesta a avut de gestionat în 2017 îndepărtarea a doi premieri, Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, mişcări politice care au costat.

Citeste mai mult: adev.ro/razc9h

Devino membru MDM