apix.ro: Calendarul construirii spitalului regional, dat peste cap: o nouă amânare în stabilirea proiectantului lucrărilor

Ministerul Sănătății (MS) a amânat, din nou, pentru a patra oară, atribuirea contractului pentru proiectarea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență (SRU) Iași. Noul termen este 31 decembrie 2021, iar precedentele au fost în martie, iunie, septembrie și octombrie. Valoarea contractului se ridică la 64 milioane lei, fără TVA. Cu această nouă amânare devine destul de clar faptul că termenul asumat de MS pentru începerea lucrărilor (final an 2022) nu mai poate fi respectat.

Toate aceste întârzieri ar putea afecta buna implementare a proiectului, în condițiile în care finanțarea obiectivului este asigurată cu fonduri europene și dintr-un credit contractat de guvern.

Ultima amânare a fost în luna septembrie: la fel ca acum, MS nu a comunicat public ci doar a postat în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) faptul că termenul de evaluare tehnică și financiară se prelungește.

mai mult, aici

de Ionuț Onofrei, apix.ro, 27 octombrie 2021

Devino membru MDM