Asociațiile care militează pentru Autostrada A8 solicită o întrevedere cu premierul, vineri, la Iași

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_overlay_opacity=”50″ data_color_overlay=”#000000″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_bg_color=”#ffffff” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Asociațiile civice care promovează construirea Autostrăzii A8/Unirii consideră că acest obiectiv strategic național și european este în pericol și solicită o întâlnire oficială cu premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă, care se va afla la Iași vineri, 16 august. 

Textul apelului adresat șefului Executivului:

Apel public pentru o întrevedere oficială

cu Doamna Vasilica Viorica Dăncilă,

Prim-Ministrul României

 

Doamnă Prim-Ministru,

Membrii asociațiilor civice din Moldova – Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Moldova vrea Autostradă și Împreună pentru A8 – s-au întâlnit cu dumneavoastră la Palatul Victora, în ziua de 8 februarie 2019. Tema principală de interes era una binecunoscută: situația infrastructurii din regiunea noastră, în principal realizarea Autostrăzii A8/Unirii, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, pentru care există și o lege (291/2018), votată cu o largă majoritate de Parlamentul României.

În urmă cu trei săptămâni v-am adresat o scrisoare deschisă în legătură cu ignorarea acestei autostrăzi. Reamintim că această autostradă este vitală pentru regiunea noastră, pentru ieșirea din izolare, pentru dezvoltare și pentru crearea de locuri de muncă menite a-i menține acasă pe moldovenii care de ani buni sunt într-un adevărat exod spre alte zone ale României, dar mai ales spre Europa Occidentală.

V-am solicitat atunci o nouă întrevedere pentru a vă prezenta în mod detaliat de ce este importantă această autostradă pentru noi, pentru locuitorii Moldovei ocolite în mod sistematic de marile investiții de infrastructură.

Având în vedere că vineri, 16 august 2019, veți fi prezentă la Iași, dorim să avem o întâlnire pe aceeași bază de colaborare. Credem că veți fi de acord cu noi că interesele Moldovei nu mai pof fi ignorate fără asumarea tuturor riscurilor politice și sociale care decurg de aici.

Vă mulțumim anticipat pentru răspunsul favorabil.

13 august 2019

Semnează asociațiile:

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (Dorin Dobrincu, tel. 0724586106)

Moldova vrea Autostradă (Flaviu Manea, tel. 0740311669)

Împreună pentru A8 (Ionel Apostol, tel. 0735174081)

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]

Devino membru MDM