B1.ro/Asociațiile înființate pentru Autostrada Unirii, întâlnire cu Viorica Dăncilă: ‘Nu poți să faci cu sume atât de mici decât ceva pe genunchi. Jocul cu carioca pe foi de hârtie’

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_color=”#ffffff” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_color_overlay=”#000000″ data_overlay_opacity=”50″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”2/3″][cmsms_text animation_delay=”0″]

EXCLUSIV ONLINE // Reprezentanții asociațiilor pro-autostradă din Iași s-au întâlnit, vineri, cu premierul Viorica Dăncilă, căreia i-au cerut urgentarea procedurilor de finalizare a studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Unirii.

Dorin Dobrincu, președintele asociației „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, a declarat pentru B1.ro că membrilor guvernului li s-a amintit că au alocat prea puțini bani pentru A8.

A fost o discuție care a durat aproape o oră, care s-a desfășurat la Casa Pătrată din Iași, unde este Consiliul Județean și unde este Instituția Prefectului. De față au fost doamna prim-ministru Dăncilă, însoțită de vice prim-ministrul Mihai Fifor și ministrul Trasporturilor Răzvan Cuc. Noi am abordat exclusiv problema autostrăzii A8, am făcut un scurt istoric a ceea ce s-a făcut sau nu în legătură cu această autostradă, am ridicat probleme de impact regional și social plus chestiuni tehnice. Printre altele am atins problema asta a sumei foarte mici care s-a alocat de Ministerul Trasporturilor pentru refacerea sau completarea studiilor de fezabilitate. E vorba de sume prea mici pentru studii de fezabilitate atât de complicate, pentru că e vorba de zone colinare și de zone montane,” a declarat Dorin Dobrincu.

Ministrul Răzvan Cuc a propus ca autostrada A8 să devină obiectiv de interes național. Membrii asociațiilor spun că inițiativa acestuia a venit după discuțiile pe care le-au purtat și în care li s-a reproșat că Moldova a fost uitată de conducătorii de la București.

„Am zis, bine dar pentru munteni de ce se poate (n.r. Autostrada Comarnic – Brașov, declarată obiectiv național) și pentru moldoveni nu se poate? Pentru că nu s-a întâmplat același lucru pentru porțiunea dintre Iași și Cristești, aproape de Târgu Neamț. Am sugerat să facă același lucru în CSAT și cu Autostrada Unirii. Și-a asumat că va face asta în ședința CSAT, probabil cândva în septembrie”, spune președintele asociației.

16 august, B1.ro

[/cmsms_text][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/3″][cmsms_button button_link=”https://www.b1.ro/stiri/eveniment/cum-a-mers-intanirea-dinre-dancila-si-asociatiile-care-vor-autostrada-studii-de-fezabilitate-facute-cu-bani-putini-nu-poti-sa-faci-cu-sume-atat-de-mici-decat-ceva-pe-genunchi-290443.html?fbclid=IwAR001yBoYGNCFEilyXG_NJgpNyAply6sk5B7pMJHSTTeZqyFOJSCE6Qowv4″ button_target=”blank” button_text_align=”center” button_font_weight=”100″ button_font_style=”normal” button_border_style=”solid” animation_delay=”0″]B1.ro[/cmsms_button][/cmsms_column][/cmsms_row][cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_overlay_opacity=”50″ data_color_overlay=”#000000″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_bg_color=”#ffffff” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][/cmsms_column][/cmsms_row]

Devino membru MDM