COMUNICAT DE PRESĂ. „Forumul CONTRACT ROMÂNIA, ediția Iași 2020” va fi reprogramat

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_color=”#ffffff” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_color_overlay=”#000000″ data_overlay_opacity=”50″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Ca urmare a noului context determinat de epidemia de coronavirus, asociațiile Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Reset anunță amânarea „Forumului CONTRACT ROMÂNIA, ediția Iași 2020”, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 27-29 martie 2020, la Iași.

„Forumul CONTRACT ROMÂNIA, ediția Iași 2020”, la care urmează să participe asociațiile civice din țară și din străinătate care fac parte din platforma CONTRACT ROMÂNIA dar și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale din județele Moldovei, va fi reprogramat la o dată care va fi anunțată ulterior. În cea mai optimistă variantă, întrunirea ar putea avea loc la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie.

Totuși, schimbul de idei și proiecte între organizațiile din platforma CONTRACT ROMÂNIA va continua în mediul online. Astfel, sâmbătă, 28 martie, sub forma unei teleconferințe, va avea loc un “Maraton CONTRACT ROMÂNIA şi invitaţi” în care vor fi prezentate și discutate online proiectele strategice pe care fiecare grup civic le pregătește în aceste zile.

Platforma CONTRACT ROMÂNIA reunește organizații civice care au apărut în ultimii ani ca reacție la încercările succesive ale guvernanților de a stopa lupta anticorupție, la jaful sau risipa banului public, la lipsa de transparență și de responsabilitate în guvernarea locală și națională, la existența concentrării deciziei politice la București în disprețul comunităților locale și regionale, la legislația electorală restrictivă.

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) este o organizație non-guvernamentală regională, cu filiale în județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, care militează pentru introducerea problemelor Moldovei pe agenda națională, pentru deblocarea investițiilor majore în infrastructură, pentru echitate în alocarea resurselor din bugetul central, pentru eficientizare administrativă şi fiscală prin descentralizare şi regionalizare.

„Forumul CONTRACT ROMÂNIA, ediția Iași 2020” al grupurilor civice ale românilor din țară și din străinătate este susținut de fundația Friedrich Naumann Foundation for Freedom – FNF South East Europe.

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]

Devino membru MDM