Comunicat de presă: Forumul CONTRACT ROMÂNIA, în premieră, la Iași

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_overlay_opacity=”50″ data_color_overlay=”#000000″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_bg_color=”#ffffff” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Asociațiile Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Reset organizează, în perioada 27-29 martie 2020, „Forumul CONTRACT ROMÂNIA, ediția Iași 2020„, la care vor participa organizațiile civice care fac parte din platforma CONTRACT ROMÂNIA. Forumul are loc de două ori pe an și, pentru prima dată, va fi găzduit în Moldova.

Pe lângă asociațiile membre ale platformei CONTRACT ROMÂNIA, la eveniment vor fi prezenți, ca invitați speciali, reprezentanți a zece organizații non-guvernamentale din județele Moldovei.

În programul forumului sunt incluse un seminar de dezvoltare organizațională specifică asociațiilor civice, studii de caz relevante pentru activitatea asociațiilor din România, ateliere de bune practici. Forumul se va încheia cu adoptarea unui proiect comun care va fi promovat și implementat de toți membrii platformei civice.

Platforma CONTRACT ROMÂNIA reunește organizații civice care au apărut în ultimii ani ca reacție la încercările succesive ale guvernanților de a stopa lupta anticorupție, la jaful sau risipa banului public, la lipsa de transparență și de responsabilitate în guvernarea locală și națională, la existența concentrării deciziei politice la București în disprețul comunităților locale și regionale, la legislația electorală restrictivă.

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) este o organizație non-guvernamentală regională, cu filiale în județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, care militează pentru introducerea problemelor Moldovei pe agenda națională, pentru deblocarea investițiilor majore în infrastructură, pentru echitate în alocarea resurselor din bugetul central, pentru eficientizare administrativă şi fiscală prin descentralizare şi regionalizare.

Forumul CONTRACT ROMÂNIA, ediția Iași 2020” al grupurilor civice ale românilor din țară și din străinătate este susținut de fundația Friedrich Naumann Foundation for Freedom – FNF South East Europe.

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]

Devino membru MDM