#MOLDOVASOLIDARĂ Monitorul de Galați / Tabără de refugiaţi ucraineni pe Stadionul Dunărea din Galaţi

Fluxul de ucraineni care ajung la Galaţi după ce au fugit din ţara lor de frica războiului creşte pe zi ce trece şi se pare că acesta este doar începutul. Deja capacităţile de cazare din Galaţi sunt supraaglomerate, iar autorităţile caută soluţii pentru a le asigura asistenţă umanitară.

În prezent, căminele studenţeşti puse la dispoziţie de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi sunt pline, la fel şi blocul social M11, iar internatele şi sălile de sport de la şcoli sunt umplute cu repeziciune. În medie, în judeţul Galaţi intră zilnic 2.500 de cetăţeni ucraineni prin punctele de frontieră de la Giurgiuleşti şi Oancea, însă un număr suplimentar de refugiaţi ajung aici venind de la Isaccea, judeţul Tulcea.

În acest context, autorităţile au decis ca prima tabără de refugiaţi de mari dimensiuni din Galaţi să fie instalată pe Stadionul „Dunărea”, iar montarea corturilor a început deja de noaptea trecută.

„Primăria municipiului Galaţi continuă să ofere sprijin pentru cazarea refugiaţilor din Ucraina şi a pus la dispoziţie Baza Siderurgistul şi Stadionul Dunărea. La Baza Siderurgistul au fost cazate în ultimele ore, 27 de persoane în 9 camere, capacitatea totală fiind de 11 camere. În plus, şi sala de handbal este în curs de amenajare pentru cazarea refugiaţilor. La Stadionul Dunărea este în curs de amenajare o tabără pentru refugiaţi“, a precizat Primăria Galaţi.

articol de Veronica Aftene, apărut în Monitorul de Galați, 3 martie 2022

Devino membru MDM