Monitorul de Botoșani / Tragedia Alexandrei scoate botoşănenii în stradă

O tânără de 25 de ani, cu probleme cauzate de o sarcină, ignorată ore în șir după internare de personalul medical care ar fi trebuit să o îngrijească, a murit vineri dimineață la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani.

Potrivit raportului preliminar al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Alexandra Ivanov, mamă a 3 copii, care s-a internat joi seara cu dureri și sângerări din cauza unei sarcini oprite din evoluție, nu a primit îngrijiri medicale timp de 7 ore în spital – între ora 00:45, adică la aproximativ o oră după internare, și ora 7:35, când a intrat în șoc și a fost transferată la Terapie Intensivă, unde la 8:20 a murit.

În certificatul constatator al decesului, medicii legiști au consemnat că tânăra avea un edem pulmonar, insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”.

Revoltați de tragedie, mii de botoșăneni ies zilnic în stradă, pichetează Prefectura, parcurg străzile orașului purtând pancarde improvizate pe care scrie „Nu am aer”, ultimul sms dat de pe telefon de Alexandra, și se adună în curtea Maternității unde cer dreptate pentru Alexandra și ca cei răspunzători de această dramă să plătească.

Informații în timp real, fotografii și materiale video despre acest caz dramatic și despre reacția societății civile din Botoșani, găsiți în Monitorul de Botoșani:

Tragedia Alexandrei scoate botoşănenii în stradă pentru a treia seară la rând (video)

Alexandra a fost lăsată în agonie timp de şapte ore. Monitorul vă prezintă concluziile raportului preliminar

Durere fără margini la căpătâiul Alexandrei. Sute de oameni o conduc pe ultimul drum (video)

„Vrem dreptate pentru Alexandra!” Sute de oameni au venit în fața Maternității pentru a-și striga frustrarea după moartea tinerei mămici (video)

Cadre medicale de la Maternitate, suspendate la presiunea șefilor județului. Unul dintre medici a fost de gardă şi duminică (video)

Mămică moartă în Maternitate, sub ochii medicilor: “Nu mai pot!” (video)

Devino membru MDM