Obiectiv de Suceava / Cristi Crețu, vice­președinte al CJ, arestat preventiv pentru 30 de zile. Detalii despre contractele dintre Autotehnorom și Consiliul Județean Suceava

Silviu Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, este acuzat de   luare de mită și trafic de influență. Luni, în urma unei descinderi a procurorilor DNA Cluj, Crețu a fost prins în flagrant primind un plic cu 40.000 de euro de la “drumarul” Vasile Rîpan, patronul Autotehnorom. Vicele CJ a fost reținut luni noapte pentru 24 de ore, ieri Tribunalul Cluj dispunând arestarea pentru 30 de zile. Rîpan susține că i-ar mai fi dat lui Crețu o mită asemănătoare, tot 40.000 de euro, și în decembrie 2020. Citiți mai jos detalii despre contractele dintre Autotehnorom și CJ pentru care s-ar fi cerut/dat mită.

Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Sucea­va
Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Sucea­va

Tribunalul Cluj a dispus ieri după-amiază măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de inculpatul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Sucea­va, pentru săvâr­și­rea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. Decizia judecătorilor Tribunalului Cluj poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Reamintim că luni, procurori ai DNA Cluj au anunțat că organizat un flagrant în urma căruia vicepreședintele Consiliului Județean Suceava a fost prins primind de la un om de afaceri un plic cu 40.000 de euro. Mituitorul-denunțător ar fi Vasile Ioan Rîpan, patronul Autotehnorom, firmă care derulează mai multe contracte de întreținere și mo­-dernizare a drumurilor județene, aflate în administrarea Consiliului Județean Suceava.

Conform procurorilor DNA, la începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale (Autotehnorom – n.r.), suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

mai mult, aici

articol apărut în Obiectiv de Suceava, 6 aprilie 2022

Devino membru MDM