Prima ediție a Școlii pentru Dezvoltarea Moldovei

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_overlay_opacity=”50″ data_color_overlay=”#000000″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_bg_color=”#ffffff” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

În cadrul celei de a șaptea ediții a festivalului Zilele Nordului, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Asociația Nord organizează prima ediție a Școlii pentru Dezvoltarea Moldovei, un program de formare și colaborare destinat specialiștilor și pasionaților de dezvoltare locală și regională din Moldova.

Școala pentru Dezvoltarea Moldovei – ediția I se va desfășura la Memorialul Ipotești, județul Botoșani, în zilele de 28 și 29 august 2020.

Evenimentul are loc cu sprijinul Primăriei Botoșani și va reuni specialiști din primării şi consilii judeţene, lideri ai societăţii civile, reprezentanţi ai sectoarelor de afaceri şi de învăţământ, experți din țară și străinătate.

Invitaţii primei ediţii sunt Anamaria Vrabie, specialistă în dezvoltare urbană și director al Diviziei de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, urbanistul englez Ralf Alwani, director al Urban Scale Interventions din Belfast, Alexandrina Dinga, preşedintă a Asociaţiei Civica din Iaşi, şi George Ţurcănaşu, cadru didactic universitar al Universităţii Cuza din Iaşi şi membru fondator al Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei.

Pe lângă Școala pentru Dezvoltarea Moldovei, ediția din acest an a festivalulului Zilele Nordului mai propune un proiect de patrimoniu, unul de revitalizare urbană, încă două şcoli de vară, o conferinţă şi o campanie socială.

De asemenea, au confirmat participarea la ediţia a şaptea a festivalului, care are loc în județul Botoșani în zilele de 28, 29 și 30 august 2020, trupele The Mono Jacks, byron, om la lună, The Kryptonite Sparks, Mădălina Pavăl live act acustic, Adam’s Nest şi Nicu Alifantis, trupele de teatru Texte bune în locuri nebune şi Atelierul de teatru. Tot în cadrul festivalului, vor rula filmele „Babyteeth: prima iubire”, „Opinci” şi „colectiv”.

Programul complet al festivalului, biletele de acces şi informaţii complete despre măsuri de siguranţă şi cazare se găsesc pe www.zilelenordului.ro.

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]

Devino membru MDM