SUCEAVA – REȚETA PERFECTĂ A SĂRĂCIEI: angajați puțini, salarii foarte mici, bugetari foarte mulți, șomaj mare, investiții aproape de zero

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_overlay_opacity=”50″ data_color_overlay=”#000000″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_bg_color=”#ffffff” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”3/4″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Mai multe date conținute în diverse studii privind situația salariaților și veniturilor din România făcute publice în ultimele zile, arată că, din punct de vedere economic situația județului Suceava este dintre cele mai proaste din țară.

Îndelungata lipsă a oricăror investiții, guvernamentale sau private, în zonă își arată efectele, Suceava plasându-se constant în coada tuturor statisticilor economice din ultima perioadă.

Astfel, un studiu realizat de SYNDEX pe baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, arată că în județul nostru erau în 2018 doar 104.700 de salariați. Deși în creștere cu 4,7% față de 2017, numărul acestora reprezintă doar 16,7% din totalul populației județului. Acești angajați sunt plătiți foarte prost, având aproape cel mai mic salariu mediu net din România: 2.137 lei.

Situația proastă de pe piața muncii este reflectată și de numărul de șomeri. Conform aceluiași studiu SYNDEX, în martie 2019, 4,9% din totalul populației județului figurând în scriptele oficiului de șomaj. Spre comparație, la vecinii din Botoșani rata e de doar 3%, la Iași de 2,9%, Suceava fiind depășită însă de Vaslui, cu o rată a șomajului de 8,1%.

Stăm “bine” însă la numărul de angajați din administrația publică locală.  Avem nu mai puțin de 14,6 de asemenea functionari la mia de locuitori.

Despre investiții în zona noastră nu vă putem spune însă nimic, pentru că acestea practic nu există.

  • o analiză publicată de Obiectiv de Suceava, 8 iulie 2019

[/cmsms_text][/cmsms_column][cmsms_column data_width=”1/4″][cmsms_button button_link=”http://www.obiectivdesuceava.ro/local/suceava-reteta-perfecta-a-saraciei-angajati-putini-salarii-foarte-mici-bugetari-foarte-multi-somaj-mare-investitii-aproape-de-zero/” button_target=”blank” button_text_align=”center” button_font_weight=”100″ button_font_style=”normal” button_border_style=”solid” animation_delay=”0″]OBIECTIV DE SUCEAVA[/cmsms_button][/cmsms_column][/cmsms_row]

Devino membru MDM