Tele M. Linia Întâi / Sunt în pericol marile proiecte ale Iașului?

Despre marile proiecte ale Iașului și ale regiunii s-a discutat joi, 13 octombrie 2022, la Tele M, la emisiunea „În linia întâi”, moderată de jurnalistul Florin Ghețău care l-a avut ca invitat pe Dorin Dobrincu, președintele asociației Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

S-a vorbit despre nevoia de a se identifica obiectivele Iașului, de a se pune presiune pe autoritățile care au responsabilitatea de a trece la realizarea lor și de a reacționa atunci când proiectele promise nu se mișcă deloc.

Legat de lipsa de efervescență, de apatia de pe scena politică locală, Dorin Dobrincu a arătat că sunt două cauze ale acestui fenomen. În primul rând, „jocul politic este viciat de faptul că alegerea primarului de face într-un singur tur”, iar, pe de altă parte, creșterea în exces a finanțării de la bugetul de stat a partidelor politice și direcționarea unei părți a acestor fonduri către mass-media au desființat, practic, dezbaterea din presă.

A fost abordată și tema autostrăzii A8, stadiul în care se află proiectul, surse de finanțare, perspectivele de finalizare.

Puteți urmări integral cele două părți ale emisiunii în link-urile de mai jos:

Devino membru MDM