TeleM. Linia întâi / Cum urnim proiectele Iașului? (VIDEO)

Joi, 2 decembrie, președintele Mișcării pentru Dezvoltarea Moldovei, Dorin Dobrincu, a fost invitatul jurnalistului Florin Ghețău la emisiunea „Linia întâi”, difuzată la postul de televiziune TeleM.

„Mie mi se pare că ce se întâmplă pe 1 Decembrie în România este exclusiv o sărbătoare a statului, o zi în care vedem oficialii ținând discursuri care, în bună măsură, ne amintesc de național-comunism. Politicienii nu reușesc să transmită decât că există un grup privilegiat – care nu e doar grupul lor, e inclusiv grupul structurilor de forță – și există masa cetățenilor”, a spus Dorin Dobrincu, referitor la modul în care a fost sărbătorită Ziua Națională a României.

Referindu-se la administrația locală, președintele MDM a apreciat că Iașul „e un oraș prost administrat, e un oraș scăpat din mâini în privința construcțiilor, e un oraș în care au înflorit mafiile imobiliare și este un oraș lipsit de leadership vizibil în sensul că nu numai că nu are nici o perspectivă, dar nu contează nici la nivel regional, nici în România”.

În privința autostrăzii A8, Dobrincu a spus că „suntem într-un continuu pericol” întrucât Sorin Grindeanu, actualul ministru al Transporturilor, are o foarte bună relație cu Dragoș Benea, președintele CJ Bacău, care vrea să impună ca proiect prioritar construirea autostrăzii A13, Bacău-Brașov, în detrimentul A8.

S-a mai discutat despre extinderea Aeroportului Internațional Iași, necesitatea prioritizării investițiilor în regiune, performanțele slabe ale politicienilor din județele Moldovei.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici:

Devino membru MDM