#VOCEAMOLDOVEI Carnasierii politici și rotativa de primăvară

            În toamna anului 2021, peneliștii s-au înțeles cu pesediștii că vor face o rotire a premierului și miniștrilor în primăvara anului 2023. Înțelegerea fusese patronată de Klaus Iohannis. Timpul a trecut, se apropie momentul în care Marcel Ciolacu trebuie să-i ia locul lui Nicolae Ciucă. Așa că aliații au început să schimbe lovituri retorice.

            Cum pesediștii sunt „oameni de cuvânt”, ei învățând onoarea pe vremuri, în anticamera lui moș Ion, au început să lanseze ideea că premierul trebuie schimbat, dar nu și unii miniștri. În mod special ar merita păstrați ai lor, Adrian Câciu la Finanțe și Sorin Grindeanu la Transporturi. Fără ei nu se mai iau biruri, nu se mai fac împrumuturi guvernamentale și nu se mai plătesc salarii și pensii, nu se mai construiesc autostrăzi. Mai ales că se știe că ambii sunt întruchiparea competenței de partid și de stat.

            Zurba mediatică făcută de pesediști nu pornește neapărat dintr-o susținere generală a unora dintre ei, ci e provocată de dorința lui Câciu, Grindeanu și a celor legați de ei, bine conectați la rețelele de influență, de a-și păstra fotoliile. Pentru că este vorba de putere și de bani, de nimic altceva.

Peneliștii s-au arătat surprinși de o asemenea atitudine, de parcă nu știau cu cine se aliaseră. Și par să fi uitat că la rândul lor practică trasul preșului de sub picioarele celorlalți. Inclusiv în interior.

            Carnasierii politici nu sunt greu de recunoscut. Nici când se ascund în spatele declarațiilor bombastice, nici când se dau victime.

Devino membru MDM