#DEURMĂRIT Moldova Economică la TVR Iași

O excelentă emisiune care aduce în atenția publicului larg subiecte legate de dezvoltarea economică a regiunii a debutat sâmbătă, 22 octombrie 2022, la TVR Iași, sub numele „Moldova Economică”.

În prima ediție, Dan Radu, realizatorul emisiunii, l-a avut invitat pe George Țurcănașu, specialist în analiza dezvoltării comunităților.

Discuția, ilustrată cu grafice și hărți sugestive, a avut ca temă „Poziția geografică, prieten sau dușman pentru dezvoltarea Moldovei?” și a pornit de la situația economică pe care o avea Moldova la jumătatea secolului al 19 lea, factorii care au contribuit la acea bunăstare, infrastructura și centrele urbane cele mai importante ale vremii. Un moment cheie este Unirea Principatelor care schimbă radical parcursul zonei. Potrivit lui George Țurcănașu, „sărăcia Moldovei nu a fost un dat istoric, ci a fost creată de lipsa de oportunități care se adună de la 1859 încoace”.

Au mai fost dezbătute direcțiile pe care se poate dezvolta regiunea, gradientul bunăstării Est-Vest, au fost puse în context fenomenele sociale care au lovit în ultimii 30 de ani și multe altele.

Emisiunea „Moldova Economică” este realizată de jurnalistul Dan Radu și va fi difuzată lunar la TVR Iași.

Prima sa ediție poate fi urmărită integral accesând link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=458845646109670

Devino membru MDM