Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei susține Alternativa de traseu 2 pentru segmentul A8 Podu Iloaiei-Ungheni

Pentru segmentul Podu Iloaiei-Ungheni al Autostrăzii A8 (sau Centura de Nord a Iașului) sunt în discuție, la ora actuală, patru variante. Pentru toate au fost aduse argumente pro și contra.

Mai multe instituții publice, autorități locale și organizații civice – Consiliul Județean Iași, Instituția Prefectului Iași, Primăria Municipiului Iași, primăriile comunelor Lețcani, Rediu, Popricani, Aroneanu și Golăiești, asociațiile civice Moldova vrea Autostradă, Împreună pentru A8 și Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei – au semnat recent, 19 octombrie 2022, un „Document de poziție” (foto) privind adoptarea Alternativei de traseu 2 (așa-numita variantă albastră) pentru segmentul A8 dintre Podu Iloaiei-Lețcani-Golăiești-Ungheni.

Această variantă ține cont și de intereselor unui număr mare de locuitori de pe traseu, în special ale celor din comuna Rediu.

Totodată, în document se menționează și susținerea semnatarilor pentru construirea A8 la profil de autostradă pe întregul traseu, astfel încât zona să nu fie afectată în privința dezvoltării și mobilității.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor nu au niciun motiv rațional pentru a nu susține, la rândul lor, traseul menționat.

Mai mult despre variantele de traseu ale centurii de nord a Iașului:

Ziarul de Iași: Pe Varianta Nord a autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, situația e albastră

Apix.ro: Consultare publică: care este variantă optimă de traseu pentru autostrada Iașului?

CNAIR: Consultare publica Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni

Devino membru MDM