Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei salută opțiunea pentru schimbare a universitarilor de la „Cuza”

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei salută amploarea participării comunității academice și rezultatele primului tur al alegerilor pentru funcția de rector al celei mai importante universități din Moldova!

Voința de schimbare a fost demonstrată atât prin gradul de participare fără precedent al comunității universitare la procesul electoral cât și prin opțiunea de vot propriu-zisă.

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei speră că „Universitatea Alexandru-Ioan Cuza” va deveni un partener natural al proiectelor noastre îndreptate către dezvoltarea regională.

Reamintim că ieri, 12 martie, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a avut loc primul tur al alegerilor pentru funcția de rector, la care prezența la vot a fost una importantă. Mai exact, din cele 844 de persoane cu drept de vot, și-au exprimat opțiunea 733, reprezentând 86,8% din membrii comunității academice.

Cele mai multe voturi a primit Liviu Maha – 222, urmat de Tudorel Toader – 191, Mihaela Onofrei -128, Gabriel Mursa – 121, Tudor Luchian – 44, Adrian Muraru -15, iar 11 voturi au fost anulate.

Turul al doilea, în care se vor confrunta Liviu Maha și Tudorel Toader, va avea loc la 18 martie.

Devino membru MDM