#VOCILE MOLDOVEI O idee manipulatoare: strategul Iohannis

de Dorin Dobrincu

            Continuă să fie rostogolită ideea că președintele Klaus Iohannis nu o fi văzut el prea bine în România, însă în afară, în mod special la Bruxelles, ar fi deosebit de respectat. Explicația oferită este simplă: omul este considerat un strateg atât în țară, cât și în Europa. Prin mutările sale, K.W. a asigurat stabilitatea politică, bază pentru creșterea economică. Primul cetățean știe bine ce are de făcut și face ce trebuie. Să avem încredere, suntem pe mâini bune.

            Aceasta este o perspectivă nu doar partizană, ci și manipulatoare de-a dreptul. Imaginea unui Iohannis competent, strateg, chiar vizionar, mi se pare copleșitoare.

            Nu poți să nu-ți pui niște întrebări. Oare cu ce i-o fi impresionat președintele României pe cei din fruntea Uniunii Europene, pe birocrații de acolo sau pe șefii de stat europeni?

            Patronarea în România a unui sistem politic și administrativ care nu vrea să se reformeze, dar pretinde că este grozav, eficient, protejarea plagiatorilor din guvern, creșterea puterii serviciilor secrete, proiectul fake România educată sau poate excursiile prelungite?

            Eventual izbirea paltonului de mașina oficială la Paris, inițiativele timide în politica răsăriteană, vizita întârziată de anul trecut la Kiev, ascunderea dimensiunii și tipului de ajutor pentru Ucraina, din motive pe care le bănuim, dar nu le aflăm oficial?

Devino membru MDM