#VOCILEMOLDOVEI Aplaudacii cu coifuri de tablă ai lui Costel Alexe

de Dorin Dobrincu

În ziua de 20 iunie 2022, DNA a anunțat trimiterea în judecată a lui Costel Alexe – actualul președinte al Consiliului Județean Iași -, pe baza unor fapte săvârșite în 2020, când era ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor. Infracțiunile de care este acuzat acesta sunt luare de mită și instigare la delapidare. Este vorba de dosarul numit popular „Tabla”, prin care demnitarul și-a folosit funcția pentru a obține de la directorul general al combinatul siderurgic Liberty Galați nu mai puțin de 22 de tone de tablă.

Costel Alexe, foto: Facebook

Tot în ziua de 20 iunie a.c., dl Alexe a postat pe pagina sa de Facebook un lung videoclip, în care a recitat un text și a gesticulat amplu. S-a declarat neprihănit, o victimă a unor adversari politici. Se vede treaba că noi nu prea înțelegem câte a făcut el pentru popor. Realitatea este că nu prea știm ca șeful CJ să fi făcut ceva pentru comunitate. În nu chiar atât de lunga sa carieră au contat doar propria persoană, familia și clanul. Iar pentru a se apăra în fața dușmanilor erau necesare un coif și o armură, fie și de tablă.

Postarea la care am făcut trimitere a primit aprecieri de la oameni apropiați din partid, din CJ și din diverse sinecuri ieșene sau din alte locuri, unde au fost parașutați în diverse momente, mai ales după toamna anului 2019. Datoriile se mai plătesc și în acest fel.

Poți citi în comentarii formulări precum: „Felicitari, dl președinte, cu respect!”; „Doamne ajută!”; „Adevărul iese la suprafață! Felicitari!”; „Adevărul va învinge!”; „Să trăiți!”; „Jos pălăria! Stimă și respect pentru toată lupta dumneavoastră pentru oameni!”; „Avem mare nevoie de tineri [precum C. Alexe, se înțelege], pentru schimbare, luptă și adevăr”; „Faptele bune făcute din suflet rămân pentru eternitate”. Sentimentul ridicolului pare să fi fost suspendat la curtea ispravnicului ieșean.

Dacă mâine Costel Alexe va fi scos din joc, unii dintre aplaudacii săi se vor preface că nu l-au cunoscut, că nu au avut nimic de împărțit cu el. Alții vor spune chiar că l-au tras de mânecă, eventual că i s-au opus, prilej pentru a emite pretenții la succesiune. Se întâmplă ca după bătălie să apară mulțimi de figuranți, având coifuri de tablă, care își strigă meritele închipuite, chiar dacă uită să amintească tabăra în care au fost și beneficiile de care au avut parte.

Devino membru MDM