#VOCILEMOLDOVEI Politica selfie

de Cătălin Moraru

Am monitorizat cu atenție și îngrijorare în ultimele trei zile activitatea șefilor județului Botoșani și mersul coaliției. Prefectul, liberal, băiet cuminte și ascultător, pune angajații să îi puie online agenda zilnica, adică cu ce angajați din subordine discuta, cică e transparent. La el, nu mare lucru, s-a ocupat de ziua drapelului.

Președinta CJ Botoșani, pesedistă cu state vechi si putere de muncă, are altă abordare. A participat cam așa: la Ipotești la deschiderea unei școli pentru tineri filologi (22 de poze postate pe facebook), la festivalul Mugurelul la Dorohoi (30 de poze), la ziua drapelului („tricolorul înseamnă viață, soare strălucitor, cer senin” – 43 de poze), la o expoziție și o lansare de carte (49 de poze) și la manifestarea de la Bucecea, „Satule, mândră grădină” (59 de poze). Nu râdeți, că de pe ulițele satului duios votul venea.

Și a început Ziua Universală a Iei. Trecem peste tembelismul cu universalul, vă explică alții din domeniu cum e. Dar a fost festival. Întâi, angajații CJ au trebuit să vină vineri în ie la muncă, au fost scoși afară și pozați („ia este simbolul continuității” – 5 poze). Pe urmă a fost o expoziție cu chestia asta („ia ne face unici in toată lumea” – 40 de poze), apoi doamnele din PSD, conduse de șefa, normal, au participat la „Șezătorile iei” (ce dracu o mai fi și asta), a cincea ediție! (cu vatra satului, cu simboluri, cu alea – 75 de poze).

Doamnele de la PNL au zis să facă și ele o chestie cu iile astea, dacă e așa la modă, drept pentru care au pus de șezătoarea lor, pe la Ștefănești, la muzeu. Fără săo invite și pe președinta CJ. Așa ceva nu se face, în coaliție, drept pentru care doamnele liberale protestează acu pentru că directoarei muzeului respectiv va fi dată afară de șefa ei, președinta CJ.

În mijlocul acestui război foarte important despre cine e mai cu ie, vatra satului nu mai are unde duce gunoiul, groapa de gunoi a județului nu mai are autorizație de funcționare, de mediu, de ce vreți, că e catastrofă ecologică acolo. Nu este apă într-un sfert de județ, deloc sau două ore pe zi, printre festivaluri, vatra satului mai iese la proteste pentru apă. Șase poduri stau să cadă, nu sunt chiar conforme cu ce ar trebui să fie. Iar vestea bună e că cică va fi gata la anul drumul strategic (adică niște drumuri județene amărâte, de fapt) care trebuia să fie gata acuma patru ani, doar că acum costă cât un drum expres, dacă nu cât o autostradă.

La nici una din astea cu gunoiul, apa și podurile nu a pus doamna de la CJ nici o poză pe facebook. Printre atâtea festivaluri, ar fi și păcat.

Devino membru MDM