#VOCILEMOLDOVEI Furia selectivă a unui fenechist

de Dorin Dobrincu

Alexandru Muraru, președinte al PNL Iași și deputat în timpul liber, e mare autor de comunicate. Tocmai a ieșit cu unul, în care ne spune, iarăși, cât s-a zbătut el, împreună cu coledzii de partid, pentru autostrada A8. Și îi trage de urechi pe pesediști că nu se implică. Ministrul acestora de la Transporturi, Sorin Grindeanu, cel care stă alături de Nicolae Ciucă la ședințele de guvern, a spus în urmă cu câteva zile că este „optimist moderat” în legătură cu capetele montane ale autostrăzii care ar trebui să lege Moldova de Transilvania.

Alexandru Muraru.
Foto: pagina personală de Facebook

Pentru că este un bun luptător cu gura pentru interesele moldovenilor, agitatorul penelist cu tricolorul prins în chept se adresează colegilor din PSD-ul ieșean. Îi îndeamnă să pună presiune pe colegul Grindeanu. Să facă bine și să miște lucrurile la A8. Că altfel, „furia ieșenilor și a moldovenilor față de un eventual eșec nu îi va ocoli”. Spaima trebuie să-i fi cuprins pe pesediștii ieșeni păstoriți de Maricel Popa. Cărora le pasă de autostrada A8 cam tot atât cât le pasă și peneliștilor.

Urmașul lui Costel Alexe și Relu Fenechiu, pentru că asta este Al. Muraru, uită că PNL-ul este aliat cu PSD-ul la guvernare. Și că, de fapt, ambele partide își bat joc și de Iași, și de Moldova, și de România.

Curajul îl prinde pe dl Muraru doar cînd vine vorba de cei din altă ogradă. Când ar trebui să ia atitudine față de nefăcutele celor din propria îngrăditură, în mod miraculos, penelistul nostru nu mai spune nimic. Nu spune nimic despre corupții din propria organizație, fie că este vorba de Alexe, fie de Chirica. Pur și simplu nu-l interesează, nu ajută cauza propriei înălțări.

Același șef de organizație ieșeană nu a spus nimic atunci când, la sfârșitul săptămânii trecute, Arhivele Naționale ale României au comunicat că documentele cu marcaje de clasificare nu vor mai fi date în cercetare. Aceasta chiar dacă privesc teme precum fascismul sau comunismul românesc, de care dl Muraru se arată interesat la anumite ocazii.

Deputatul ieșean ar fi trebuit să-l tragă de mânecă pe colegul său de partid, Lucian Bode, ministrul de Interne, care are în subordine și Arhivele și DGIPI (structura secretă căreia se pare că îi plac lacătele peste anumite depozite de arhivă sau măcar peste unele fișete). Și să-i spună că interzicerea accesului la documentele istorice este inacceptabilă tocmai în perspectivă liberală. Însă cum loialitatea și omerta sunt de aur într-un partid construit pe arivism, nu îmi fac niciun fel de speranțe că situația se va schimba.

Devino membru MDM