#VOCILEMOLDOVEI Plagiatorii și securizarea puterii

de Dorin Dobrincu

În februarie 2017, sute de mii de oameni au ieșit pe străzile marilor orașe ale României, protestând împotriva încercărilor guvernului Grindeanu (cu Dragnea în spate) de a controla justiția. Protestele au continuat în anii următori, în cele din urmă PSD-ul fiind măturat de la putere.

Klaus Iohannis și PNL-ul s-au urcat pe valul popular, au făcut o alianță de conjunctură cu USR, au făcut un circ prost pe scena publică, ne-au arătat cât sunt de incompetenți și corupți. S-a dovedit că nu sunt cu nimic mai buni decât cei din PSD. Nu întâmplător s-au și aliat PNL și PSD. Tot ceea ce dorise grupul dragniot este practic pus în practică de grupul iohanisiano-ciucano-ciolacian.

Lucian Bode, secretar geneneral al PNL și ministru de Interne, anunța pe 7 februarie a.c. că partidul său a inițiat și trimis direct Parlamentului un proiect de lege în vederea înăspririi pedepselor din Codul Penal, în mod expres a celor care privesc ultrajul și tulburarea liniștii publice. Pentru că dacă ieși în piața publică și protestezi împotriva nefăcutelor guvernării, a corupției, spre exemplu, te poți alege cu ani de închisoare.

Premierul Nicolae Ciucă este coinițiator al proiectului, după cum ne-a spus colegul său, Lucian Bode. Cei doi sunt plagiatori și aici. Pur și simplu au copiat un proiect propus în 2017 de Carmen Dan-PSD, bode-ul lui Liviu Dragnea.

„Stabilitatea” pe care o tot trâmbițează propaganda de partid și de stat se dovedește a fi un cadru potrivit pentru controlarea societății, a celor care contestă sau vor contesta puterea. Iar războiul din vecinătate este un pretext frecvent invocat. Securizarea puterii (lor) este tot ce contează. Inclusiv să o apere împotriva concetățenilor care le-ar putea cere socoteală.

Devino membru MDM