Vineri, 15 martie: Dezbateri despre regionalizare la Arad și Timișoara

Seria evenimentelor de prezentare a volumului colectiv „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României” continuă cu două lansări urmate de dezbateri care vor avea loc la Arad și Timișoara.

Lansarea de la Arad este programată vineri, 15 martie 2024, la ora 12.00, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” (Strada Gheorghe Popa de Teiuș nr. 2-4, Arad). La eveniment vor lua parte Sorin Bulboacă, Sebastian Bunghez, Basil Mureșan, Marius Țiu, Alexandru Cohal, Dorin Dobrincu și George Țurcănașu.

În aceeași zi de 15 martie, dar de la ora 18.00, timișorenii sunt invitați să participe la o discuție pe tema regionalizării prilejuită de lansarea care va avea loc la Librăria independentă La Două Bufnițe (Piața Unirii nr.11, Timișoara). La eveniment vor fi prezenți Claudiu T. Arieșan, Bodo Barna, Adina Chirilă, Vasile Docea, Alin Gavreliuc, Alexandru Cohal, Dorin Dobrincu și George Țurcănașu.

Până în prezent, volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, coordonat de Alexandru L. Cohal, Dorin Dobrincu și George Ţurcănașu și publicat la Editura Polirom, a fost lansat la Iași (18 decembrie 2023), București (16 februarie 2024), Târgu Mureș (29 februarie) și Cluj-Napoca (1 martie).

Cartea se găsește în librării și reunește 10 studii pe tema regionalizării scrise din perspectivă economică, istorică, geografică, lingvistică, etnografică, politică, militară, a dreptului constituțional, a organizării teritoriale din țările UE etc.

Devino membru MDM