Informare publică din partea asociațiilor Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Împreună pentru A8

           Asociațiile Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Împreună pentru A8 au convenit să sprijine mai eficient construirea de infrastructură necesară în regiunea Moldovei, cu precădere Autostrada A8 Ungheni-Iași-Târgu Mureș, prin delegarea acum nouă luni în poziția de consilier al ministrului Transporturilor a unui activist civic, reprezentant agreat al celor două asociații, în persoana dlui Cătălin Urtoi.

            Mandatul dlui Cătălin Urtoi în această nouă poziție administrativă salarizată includea raportarea în mod periodic către cele două asociații a activității sale în calitatea menționată, consultarea pe spețe de strategie a dezvoltării, în luarea de poziții publice comune legate de infrastructura regională, și păstrarea unei imagini publice de activist civic, nonpartinice.

            În ultima perioadă, poziționarea publică a dlui Urtoi, în social media și în conferințele periodice de presă de la Iași, induce în public – în mod fals – ideea unei apropieri a celor două asociații de mediul Partidului Social Democrat.

            Postările în social-media ale domniei sale conțin multe referiri laudative, adeseori gratuite, la președintele organizației județene a PSD, fotografiile oficiale îl prezintă în compania liderilor județeni ai PSD, iar conferințele de presă au avut loc, de cele mai multe ori, în tandem cu prefectul județului, posibil viitor candidat la primăria Iași din partea PSD.

            Poziționările amintite aduc în mod direct atingere imaginii celor două asociații civice și pot crea o nedorită confuzie publică în legătură cu agenda și eforturile oneste depuse pentru atingerea obiectivului comun – dezvoltarea infrastructurii regionale, în principal Autostrada A8, soluția reală pentru creșterea economică a Moldovei.

            Acest mesaj se dorește a fi o delimitare publică a celor două asociații de orice amestec sau atingere, chiar și numai tangențială, cu Partidul Social Democrat sau alt partid politic.

            Greșelile de pozitionare publică i-au fost puse în vedere dlui Cătălin Urtoi, reprezentantul nostru în Ministerul Transporturilor, și am considerat necesar și util, pentru a înlătura orice neînțelegeri și interpretări greșite, să existe și o informare publică limpede pe această temă.

            Construirea autostrăzilor Moldovei este obiectivul nostru principal, al celor două asociații, și vom continua să exercităm presiuni continue ca Guvernul României să le transforme în realitate.

            În acest moment, există numeroase semne că Autostrada A8, cea care trebuie să lege Moldova de Europa, este întârziată și chiar blocată în anumite etape de lucru. Asupra A8 încă planează pericolul unei întârzieri care ar putea duce chiar la abandonarea proiectului, fapt pe care l-am adus la cunoștința publicului de nenumărate ori.

            În viitorul imediat, eforturile noastre și ale reprezentantului nostru în Ministerul Transporturilor, dl Cătălin Urtoi, se vor concentra și mai mult pe această lucrare majoră de infrastructură, Autostrada A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, pentru a nu rata acest moment favorabil de a scoate regiunea noastră din izolare și subdezvoltare. Ar fi un eșec istoric al tuturor moldovenilor.

            Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei – președinte, Dorin Dobrincu

            Asociația Împreună pentru A8 – președinte, Ionel Apostol

            Iași, 26 septembrie 2022

Comunicatul a fost preluat de:

Ziarul de Iași / Asociaţiile civice pro-autostradă vor să îl ia pe Cătălin Urtoi de lângă liderii PSD

Reporter de Iași / Asociațiile Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Împreună pentru A8 se delimitează de declarațiile consilierului ministrului Transporturilor

Monitorul de Botoșani / Asociaţiile civice pro-autostradă vor să îşi ia reprezentantul de lângă liderii PSD

The Epoch Times / Grindeanu, abilităţi de hipnotizator. Om trimis în misiune de societatea civilă să lupte pentru autostrăzi, „vrăjit” de PSD?

news.ro / Asociaţiile civice ieşene pro-autostradă afirmă că proiectul A8 este în întârziere şi îl acuză pe consilierul ministrului Transporturilor, membru al uneia dintre asociaţii, că este mult prea apropiat de PSD

TeleM / Asociațiile civice ieșene îi atrag atenția public lui Cătălin Urtoi că s-a apropiat prea mult de PSD

Devino membru MDM