Mulțumirile lui Ciolacu către Arsene și aplauzele pesediștilor nemțeni

de Dorin Dobrincu

În urmă cu două luni, Ionel Arsene, fost președinte al PSD Neamț și fost președinte al Consiliului Județean Neamț, s-a decis să plece în Italia. În alte circumstanțe te-ai fi gândit că a făcut-o ca tot omul îndrăgostit de peisajele, gastronomia, istoria și arta peninsulei sau în căutarea unui loc de muncă. De fapt, concetățeanul nostru pare să fie îndrăgostit mai ales de istoria mafiilor din peninsulă. Pentru că și el provine din una, situată ceva mai la est, așadar știe cum funcționează o structură de acest tip. Și a mai înțeles că în noul refugiu există un fel de protecție legală pentru diverși inși certați cu legea în țările de origine.

Pentru că organizația județeană PSD Neamț nu putea rămâne fără șef, vineri, 5 mai 2023 au fost organizate alegeri interne. Au participat la festivitate nu doar membri ai filialei locale – inclusiv Răzvan Cuc, binecunoscut ca parașutist politic –, ci și invitați, între ei Marcel Ciolacu, dar și Paul Stănescu, Marian Neacșu și Dragoș Benea, figuri cunoscute ale pesedismului nepieritor.

După ce s-a cântat imnul național – pentru că pesediștii actuali sunt patrioți înfocați, cum erau și înaintașii lor, Liviu Dragnea sau Adrian Năstase –, după chestiuni organizatorice și după ce au vorbit câțiva invitați sau localnici, la tribuna de partid a urcat M. Ciolacu. Acesta urma să le arate pesediștilor nemțeni care era „drumul pe care trebuie să meargă”, cum a anunțat un speaker improvizat.

Ciolacu l-a lăudat repetat și i-a mulțumit condamnatului Arsene pentru ce a făcut pentru județ și pentru locuitorii săi. Nu am aflat însă nimic despre podul de la Luțca, prăbușit în 2022, după ce fostul președinte CJ îl inaugurase, garantând rezistența sa câteva decenii. Oricum, cei din sală au aplaudat călduros. Complicitățile în organizațiile politice corupte sunt profunde, știe oricine nu este captivul narațiunilor propagandistice livrate de partidele oligarhice.

Pentru că știe că a devenit o temă de interes în regiune, Ciolacu s-a referit, în termeni vagi, la dezvoltarea Moldovei. Nu a uitat nici autostrăzile, așteptate de mai bine de un deceniu și jumătate, nici spitalul județean Neamț. La un moment dat, președintele partidului a spus că el vrea să facă în așa fel ca românii să nu mai plece din România, să le ofere condiții aici. Oare de ce nu a făcut nimic pentru a-l convinge pe Arsene să rămână acasă, mai ales că pretinde că a fost atât de bun, de apropiat de oamenii din județul său?

Și de această dată Ciolacu a mai ținut să precizeze că principala lui grijă sunt „oamenii și PSD-ul”. I-a lăudat pe „specialiștii” din PSD, care ar fi atât de buni încât fără ei nu s-ar putea face nimic în această țară. A fost nominalizat Sorin Grindeanu, imaginea noului erou cu trandafiri. Vinovați pentru neajunsurile felurite sunt ceilalți, pesediștii ar fi imaculați. Probabil asemenea unui drum de țară după viitură.

articolul a apărut și în Republica.ro: Ciuma lui Ciolacu: cu duioșie, pesediștii l-au pomenit pe fugarul Arsene, iar apoi au promis că vor face totul să nu mai plece românii din țară

Devino membru MDM