#VOCILEMOLDOVEI Portavocea vopsită a lui George Simion

de Dorin Dobrincu

Mulți demagogi înfășurați în roșu, galben și albastru au făcut carieră politică și bani din manipularea temelor identitare. „Independență”, „suveranitate”, „unire”, „demnitate” și alte cuvinte din același registru sunt pe buzele oratorilor cu și fără partid.

George Simion,
foto: pagina personală de Facebook

Cel mai zgomotos în ultimii ani s-a dovedit George Simion, care s-a prezentat ca un mesia al unirii României cu Republica Moldova. După ce multă vreme mâzgălise zidurile din apropierea drumurilor de la vest de Prut cu mesajul „Basarabia e România”, având sprijinul unor structuri din umbră sau al unor politicieni oportuniști, patriotul de profesie a ajuns în Parlament, alături de alți căuzași.

Intrat într-un con de umbră de când a început războiul din Ucraina, liderul AUR a tot căutat scăunele pe care să se urce, să fie văzut și apreciat de popor. Aflat la Alba Iulia, unde în ziua de 2 decembrie a.c. a organizat congresul formațiunii sale, dl Simion s-a gândit să-și strige revelațiile. El a cerut ca Bucureștiul să nu mai dea niciun leu guvernului de la Chișinău. Totodată, același concetățean a apreciat că pentru refugiații ucraineni s-au alocat prea multe fonduri.

Ambele teme ale propagandei auriste, rostite prin gura zelotului naționalist, nu fac decât să ajute Rusia în contextul războiului din Est. Calul troian nu e obligatoriu să fie din resturi de corăbii, el poate foarte bine să ia forma grupurilor de urlători antrenați, ghidate de inși cu portavoce vopsită.

Devino membru MDM